Чи існує насправді прощення гріхів

Чи існує насправді прощення гріхів? Так! Прощення займає центральне місце в євангелії Ісуса Христа. Апостол Павло проповідував цю істину в Діях 13:38: «Отже, мужі-браття, хай відомо вам буде, що прощення гріхів через Нього звіщається вам».

ПРОЩЕННЯ ЗАЙМАЄ ЦЕНТРАЛЬНЕ МІСЦЕ В ПЛАНІ БОГА

У Бога є план, який допоможе всім Його дітям повернутися і жити з Ним після нашого смертного життя. У рамках цього плану ви обрали прийти на цю землю, отримати фізичне тіло і пройти випробування смертного життя, щоб довести свою любов до Небесного Батька і свою готовність слідувати за Ним.

Проте, як і всі, ви будете робити неправильний вибір і грішити. Ви будете робити те, що йде проти Божої волі або заповідей, і коли це станеться, вам потрібно буде просити про прощення ваших гріхів.

Якби Небесний Батько не був готовий прощати ваші гріхи, ви не змогли б повернутися і жити з Ним знову. Як вчив пророк Алма в Книзі Мормона: «Ніщо нечисте не може успадкувати царство Бога» (Алма 40:26), тому, якби Бог послав вас сюди без можливості отримати прощення гріхів, це суперечило б тій меті, яка є у Бога для нас.

ПРОЩАЙТЕ, ОСКІЛЬКИ ВИ ПРОЩЕНІ

Настільки, наскільки важливо шукати прощення наших власних гріхів, нам потрібно бути готовими прощати й інших.

Частина процесу покаяння включає в себе вибачення і відшкодування збитків тим, кому ми заподіяли шкоди, вчинивши гріх. Ми маємо просити пробачення, але коли хтось приходить до нас, щоб вибачитися за свої провини, пробачити його – це буде саме те, що зробив би Христос.

Як вчив пророк Алма: «І ви також прощатимете один одному ваші гріхи; бо істинно Я кажу тобі, той, хто не прощає гріхів свого ближнього, коли каже, що він кається, той підводить себе під осуд» (Мосія 26:31).

Якщо ми не готові прощати інших – ми не підкоряємося Богу, і нам доведеться відповідати за свій вибір після цього життя.

НАСЛІДУЙТЕ ПРИКЛАДУ ІСУСА ХРИСТА У ПРОЩЕННІ

Ісус подав досконалий приклад прощення, досконалий зразок для нашого життя. Навіть коли Він висів на хресті, страждаючи за гріхи усього людства, Ісус дивився на римських солдатів, які розпинали Його, і відчував до них милосердя. «Ісус же промовив: Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони» (Лука 23:34).

Ісус попросив Небесного Батька пробачити тих самих людей, які розіп’яли Його. Це насправді зворушливий, вічний приклад прощення.

Наслідування прикладу Христа – ще одна важлива частина життя за Його євангелією, і це допомагає нам виконувати Його найважчу заповідь: «бути досконалими, як досконалий Отець ваш Небесний» (Матвій 5:48).

Звичайно, неможливо бути досконалими в цьому житті, але якщо ви активно працюєте над тим, щоб стати краще, то зможете побачити, як збільшується ваше щастя і духовне зростання. Частина прагнення бути досконалим включає в себе постійні прохання про прощення і прощення інших.

ВИСНОВОК

Прощення займає центральне місце в християнстві, і без нього жоден з дітей Бога не зможе повернутися до Його присутності. Завдяки Спокуті Ісуса Христа і вашим власним праведним бажанням, ви все ж таки зможете отримати прощення своїх гріхів і постійно працювати над тим, щоб стати краще, щоб ви змогли повернутися і знову жити з Богом.

Ця стаття булла написана англійською мовою та опублікована на сайті mormon.org. Переклад Тамари Мартиненко.

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту mormon.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]
Позначки:
Авторское право © 2018 mormon.in.ua. Все права защищены.
Этот сайт действует независимо от Церкви Иисуса Христа Святых последних дней (иногда называемой «мормонской Церковью»). Выраженное здесь мнение не всегда отражает позицию Церкви. Точка зрения отдельных людей является их личной ответственностью и не всегда отражает позицию Церкви. Чтобы ознакомиться с официальной позицией Церкви, посетите сайты LDS.org или Mormon.org.

Pin It on Pinterest