планета

Колись давно з’явилася ідея, що вірні мормони після своєї смерті «отримають власну планету». Ви, можливо, були, а може й не були, достатньо підготовлені, щоб дати відповідь, коли виникали такі питання, але не бійтеся, ми збираємося з’ясувати це прямо тут і прямо зараз.

«Чи дійсно мормони вірять, що після своєї смерті отримають власну планету?»

Коротка відповідь

Все не так, як ви можете думати.

Довга відповідь

Давайте спочатку розглянемо проблему з точки зору питання. Я думаю, що людина, яка ставить питання, часто підходить до питання з абсолютно іншої точки зору, ніж член церкви, який відповідає.

Чи правда, що після того, як ми помремо, ми всю вічність будемо радісно гратися на нашій власній шоколадній фабриці розміром з планету? Можливо, є гора, що роблена з морозива або місяць, що зроблений з желе, в яке ми зможемо пірнати, коли захочемо?

Сайт Mormon Newsroom сказав прямо:

Цій ідеї не навчають в Писаннях Святих Останніх Днів, і це не вчення Церкви. Це непорозуміння виникає з домислів, що не відображають вчення Писань. Мормони вірять, що ми всі сини і дочки Бога, і що у всіх нас є потенціал зростати під час і після цього життя, щоб стати подібними до нашого Небесного Батька (див. Рим. 8: 16-17). Церква не претендує і ніколи не претендувала на повне розуміння специфіки заяви Христа про те, що «багато осель у домі Мого Отця» (Івана 14: 2).

Відповідь з цієї точки зору буде абсолютно помилковою. Для короткої довідки, ось перший з уривків Писань, які цитує Mormon Newsroom, Рим 8: 16-17:

Сам цей Дух свідчить разом із духом нашим, що ми діти Божі.
А коли діти, то й спадкоємці, спадкоємці ж Божі, а співспадкоємці Христові, коли тільки разом із Ним ми терпимо, щоб разом із Ним і прославитись.

Ідея про те, що ми отримаємо власну планету, випливає з підтексту, представленого в цьому уривку з Писань: що, будучи дітьми Бога, ми є спадкоємцями Бога і можемо бути благословенні всім, що у Нього є (і ми сприймаємо це буквально).

Багато немормонів вважають, що це досить сильна (якщо не сказати блюзнірська) заява, і я не звинувачую їх. Я повністю визнаю, що це звучить як маячня, але більшість вчень в християнському світі звучить дивно, коли вони відокремлені від вірувань, на яких вони засновані.

Стати подібними до нашого Батька

Мормони вірять, що ті, хто праведно живуть в цьому житті, будуть займатися чимось набагато більшим, ніж розкладанням пасьянсу всю вічність. Багато християнських течій вірять, що навчання і розвиток триватимуть і у вічності. Мормони просто вірять, що ми будемо втілювати в життя те, чому ми навчаємося, і тим самим просуватися до того, щоб стати схожими на всезнаючого Небесного Батька. Будемо сподіватися, що, як Його спадкоємці, коли-небудь ми станемо схожими на Нього.

Критики надають великого значення тому, наскільки самовпевнено з нашого боку думати, що одного разу ми навчимося бути схожими на Бога, але я думаю про те, як, мабуть, Бог радіє думці про те, що, нарешті, навчить нас усього, що Він знає.

Немає нічого таємного у вченні про Божество. Ми з вами поговоримо про це відкрито (хоча на цю тему не так вже й багато інформації, і ми навіть не вдаємо, що маємо всі відповіді), але, як дитина вчиться ходити, перш ніж побігти, так і ті, хто не знайомий з вченнями СОД, починають з основ, перш ніж спробувати прийняти такі особливі вчення.

Я не хочу нікого образити, я хочу, щоб це було корисним для тих, хто дійсно прагне вчитися. Щоб стати фахівцем у будь-чому, необхідно спочатку добре зрозуміти основи.

Відповідь з цієї точки зору

Отже, виходячи з багатообіцяючого контексту вічного розвитку, навчання і процесу становлення подібними до Бога, чи буде у нас коли-небудь «наша власна планета»?

Відповідь: Це питання – нісенітниця. У нас буде набагато більше. У нас будуть знання, навички і сила, щоб «створити світи і людей», як висловився президент Спенсер В. Кімбол. З цим прийде відповідальність, досвід і мудрість, а не вічний безкоштовний абонемент в парк розваг розміром з планету.

Господь сказав Мойсеєві, що «немає кінця [Його] діянням». Якщо все піде добре, не буде кінця й нашим.

Ця стаття була написана англійською мовою Девідом Снеллом та опублікована на сайті mormonhub.com. Переклад Тамари Мартиненко.

 

The following two tabs change content below.

Позаштатний працівник

Ця публікація була написана/перекладена одним із позаштатних працівників сайту mormon.in.ua Якщо ви маєте зацікавленість надати матеріали (тексти, відео, графіка, та ін.), будь ласка, повідомте нам на пошту: [email protected]
Авторское право © 2018 mormon.in.ua. Все права защищены.
Этот сайт действует независимо от Церкви Иисуса Христа Святых последних дней (иногда называемой «мормонской Церковью»). Выраженное здесь мнение не всегда отражает позицию Церкви. Точка зрения отдельных людей является их личной ответственностью и не всегда отражает позицию Церкви. Чтобы ознакомиться с официальной позицией Церкви, посетите сайты LDS.org или Mormon.org.

Pin It on Pinterest